Route Todi

 

 

 

 

 

 

 

…..Niet alleen een mooie route, maar ook een mooie stad.

Route: Todi

 

Lengte: 262 km
Effectieve rijtijd: 4 uur 50 minuten

 

Bijzonderheden:
  • Regio Umbrië
  • Lago di Trasimeno
  • Todi

 

U begint de route langs de oevers van het Trasimenomeer en bij terugkomst neemt u de andere zijde van het meer van Trasimeno.

Verder is het een heerlijke route om te rijden met magische uitzichten.

Todi is een gracieus middeleeuws stadje in Umbrië, gelegen op een heuveltop. Waarschijnlijk in 2700 v.C. door de Umbriërs gesticht, is Todi (“Tutere”) al snel onder invloed van de Etrusken gekomen en daarna een Romeinse kolonie “municipium” geworden. Haar hoogtepunt beleefde Todi in de Middeleeuwen getuige de prachtige stadspaleizen en andere mooie al dan niet religieuze gebouwen.

Het beroemde plein van Todi, het Piazza del Popolo, is met zijn cafés en winkels het hart en ontmoetingspunt van de stad. Hier treffen inwoners en toeristen elkaar en maak je gemakkelijk contact met de plaatselijke bevolking, want er zijn geen hordes toeristen. Verder kun je hier genieten van de lekkere lokale gerechten in de vele restaurantjes.

Iedere laatste week van juli wordt in de stad het Todi Arte Festival gehouden. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement worden er voorstellingen met theater, zang, dans, visuele kunst en poëzie opgevoerd.

 

Download Route

 

Terug naar route-overzicht

 

motor huren met gps tours Umbrie
motor huren met gps tours Toscane
motor huren met gps tours Marche
motor huren met gps tours centraal italie
wegmotor huren met gps tours italie
wegmotor huren met gps tours umbrie
wegmotor huren met gps tours Toscane
wegmotor huren met gps tours